Stai cu ochii pe nutritie

Toate alimentele sunt (aproape) intotdeauna cele mai bune In supermarket am observat ca aproape fiecare aliment are un ambalaj facut sa se vanda cat mai repede. Fie ca au adaugat mai multe proteine sau au imbunatatit mixul de vitamine, poate fi dificil sa ne dam seama pe ce merita sa

Rolul mineralelor in organism

Mineralele sunt componente anorganice. La fel ca vitaminele, multe minerale funcţionează ca nişte co-enzime, făcând posibile reacţiile chimice în tot organismul. Pe lângă rolul de co-enzimă, unii micronutrienți mai au şi alte funcţii, de exemplu: vitamina E acţionează ca un antioxidant, calciul şi magneziul intră în compoziţia oaselor, fierul face

Rolul fibrelor alimentare

Fibrele alimentare sunt o categorie de carbohidrați proveniți din alimentele de origine vegetală: fructe, legume, cereale integrale. Aceșţi carbohidrați nu pot fi atacați și digerăți de enzimele din tubul digestiv. Ele ajută la stimularea digestiei, reducerea nivelului de colesterol în sânge prevenirea cancerului de colon și controlarea glicemiei. Fibrele alimentare