Toate alimentele sunt (aproape) intotdeauna cele mai bune

In supermarket am observat ca aproape fiecare aliment are un ambalaj facut sa se vanda cat mai repede. Fie ca au adaugat mai multe proteine sau au imbunatatit mixul de vitamine, poate fi dificil sa ne dam seama pe ce merita sa cheltuim banii si pe ce nu. Dar am un indiciu pentru tine care te poate ajuta sa treci peste toata reclama de pe ambalaj: toate alimentele sunt aproape intotdeauna cele mai bune. Prin toate alimentele vreau sa spun alimentele care nu au fost procesate intr-o masura semnificativa si care nu contin nenumarati aditivi  pentru a le da un gust, culoare si textura mai atragatoare. Vorbesc despre fructe proaspete, legume, fructele cu coaja, surse de proteine slabe cum ar fi pestele, sau cerealele integrale cum ar fi quinoa.

Daca ramaneti pe aceste tipuri de alimente de cate ori aveti un dubiu, nu puteti da gres. Exista o multime de oameni acolo care vor pune orice pe ambalaje ca sa te faca sa cumperi. Dar la sfarsitul zilei, corpului tau ii va fi cel mai bine cu alimentele integrale decat cu cele procesate. Spun ca aceste alimente sunt aproape intotdeauna cele mai bune pentru ca ce e prea mult strica, dar daca mentineti un stil de viata variat nu veti avea probleme.

Nu te bloca pe vitamine

Mentionez vitamine in articole pentru un motiv bun. Vitaminele si mineralele gasite in alimente sunt esentiale pentru buna functionare a organismului nostru. Fara ele ne putem imbolnavi sau chiar muri. Chestia e ca, inca incercam sa ne dam seama cum vitaminele ne afecteaza satanatea atunci cand dam prea mult organismului care are deja suficiente pentru a fi sanatos. Multe din ceea ce stim despre beneficiile vitaminelor am invatat prin alimentele care le contin, cum ar fi fructele si legumele. Suplimentele sunt un fenomen mai recent si, desi stim ca ajuta in cazurile de insuficienta, suntem inca in elaborarea beneficiilor lor in cazul oamenilor sanatosi.

Deci poate fi confuz cand vedem aproape in fiecare saptamana cate un studiu despre anumite minerale sau vitamine asociate cu mai putine sau mai multe boli. Dar daca adunam toate cercetarile pe care le avem pana in prezent, ajungem de unde am plecat, si anume ca, este important sa avem toate vitaminele si mineralele esentiale in stilul de viata intr-un mod regulat. Daca ai o alimentatie variata si bogata de fructe, legume, cereal integrale si proteine, ar trebui sa ai tot ce e nevoie, plus putin mai mult. Daca esti ingrijorat ca nu ai suficiente, consulta un specialist in nutritie inainte de a lua o gramada de suplimente.

  Ca o nota finala, nu trebuie sa inlocuiesti o mancare buna cu vitaminele. Am clienti care cred ca e bine sa manaci junk food deoarece contin multivitamine de zi cu zi, dar acestea sunt doar bogate in calorii si slabe in continutul nutritiv.

Lasa un raspuns:

Inca nu exista pareri!