image

Toți avem nevoie de un mic ajutor pentru exerciții, indiferent dacă suntem la început sau am rămas la început de o lungă perioadă. Cu toate acestea, există oameni care, timizi fiind stau departe de antrenorul personal, nesiguri de ceea ce va ieși din această experiență sau dacă merită banii. Există destule motive pentru care oamenii lucrează cu antrenori personali. Unii doresc un program individualizat pentru a pierde în greutate sau pentru o condiție fizică bună, în timp ce alții pur și simplu trebuie să fie împinși de la spate pentru antrenamentele lor. În oricare din categorii te-ai afla, un antrenor personal poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a avansa.

1. Nu ai rezultate

Dacă ai fost la sală în mod constant timp de câteva săptămâni sau luni în care nu ai văzut nicio schimbare, angajarea unui antrenor poate fi o alegere bună. Un trainer poate analiza antrenamentul tău actual și  obiceiurile alimentare, apoi te poate ajuta cu unele sfaturi benefice pentru crearea unui program optim pentru a-ți atinge scopurile. Un trainer te poate ajuta, de asemenea, să stabilești obiective realiste, să fi responsabil pentru munca ta și să stai motivat pe parcursul exercițiilor. Poți realiza că unele rezultate au apărut, dar nu la modul la care te așteptai, un antrenor poate vedea acest lucru mult mai clar din exterior.
2. Nu știi de unde să începi

Știi cum să realizezi un program complet de exercitii, care include toate activitățile de care ai nevoie  – exercoții cardio, exerciții cu greutăți și flexibilitate – dar pentru a-l pune în aplicare poate fi copleșitor. Alocă timp și aplică cunoștiințele de care este nevoie pentru a alege exercițiile, greutățile, repetările și seturile și este posibil să renunți înainte de a începe.
În cazul acesta, un antrenor personal poate fi de cel mai mare folos. El te poate ajuta să maximizezi efectele în același interval de timp, astfel încât să nu exagerezi. El te poate ajuta, de asemenea, să alegi obiectivele și exercițiile unui program specific, astfel încât să știi când, cum și unde te vei afla în antrenament.


3. Te-ai plictisit cu aceleași antrenamente vechi

Ești un practicant cu experiență și poate că nu ai luat în considerare antrenamentele cu un antrenor personal. Cu toate acestea, el poate fi o alegere excelentă dacă ai nevoie de varietate în antrenamentele tale. Un trainer poate aduce idei, perspecitve care să-ți dea noi orizonturi. Chiar dacă faci doar cateva ședințe sau vă întâlniți o dată la câteva săptămâni, te vei găsi reconfortant cu noile antrenamente, exerciții și accesorii. Un trainer poate, de asemenea, introduce noi tipuri de exerciții – tip circuit, metode diferite de creștere a forței și puterii și diferite tipuri de echipamente pe care nu le-ați încercat înainte.

4. Tebuie să fii provocat

Dacă ai tendința de a ceda la antrenamente, mai ales atunci când lucrurile devin dificile sau monotone, un trainer te poate motiva pentru a împinge în trecut aceste limite auto-impuse, încurajându-te să ridici mai mult, să alergi mai mult și să te proavoce mai mult, decât dacă ai fi pe cont propriu. Vei vedea că e foarte greu să renunți cu un antrenor care stă ”cu gura pe tine”. Îți poți găsi chiar și punctele forte ascunse de care nu ai avut de unde să știi; care te pot motiva și mai mult.

fitness blog5. Vrei să înveți cum să faci exercițiile de unul singur

Chiar dacă obiectivul tău este de a crea propriile programe de antrenament și de a executa de unul singur, angajarea unui antrenor pentru câteva ședințe poate fi un mare beneficiu în învățare modului corect de a executa. Acest lucru este valabil mai ales dacă doriți să aflați ce mușchi realizează mișcările respective. Doar în câteva ședințe poți învăța o mulțime de lucruri despre corpul tău, cum funcționează și cum să-l antrenezi în modul cel mai eficient.

6. Ai nevoie de Responsabilitate și Motivare

Antrenorii vin cu motivări. Nu numai că investesc bani în programul  tău de exerciții, dar investesc și timp, de asemenea. Antrenorul furnizează unele responsabilitați atât în timpul antrenamentului cât și atunci când nu aveți ședință. Toate duc la mărirea dorinței de antrenament și implicit scăderea duratei dintre ședințe.

7. Suferiți de o afecțiune, rană sau stare fizica necorespunzatoare

Dacă aveți probleme de sănătate, cum ar fi artrita, boli de inima, leziuni vechi, etc; și lucrați cu un antrenor cu experiență (care la rândul lui ține legătura cu medicul dumneavoastră) vă poate ajuta să găsiți un program corespunzător pentru vindecarea leziunilor și evitarea oricărei probleme ulterioare. Este, de asemenea, o idee foarte bună de a lucra cu un antrenor dacă sunteți gravidă sau încercați să rămâneți gravidă și dorești un antrenament sigur, eficient pentru a vă menține sănătoși și în formă.
Ține minte, caută un antrenor care are experienta, să cunoască problemele dumneavoastră și asigurați-vă că lucrează îndeaproape cu medicul și /sau terapeut fizic personal, pentru un succes garantat.
8. Te pregătești pentru o probă sportivă sau eveniment

Dacă te antrenezi pentru un maraton, un turneu de golf sau un alt tip de sport sau un eveniment, un trainer experimentat te poate ajuta să îți dai seama ce trebuie să faci pentru a rămâne într-o formă bună de concurs, fără a te îndepărta de antrenamentele specifice. Antrenorul de poate ajuta prin crearea unui program de exerciții specifice și un plan de ”atac” pentru evenimentul care urmează. Asigură-te că este cu experiență în sport, întrucât nu toți antrenorii au făcut antrenamente specifice.
9. Vrei supraveghere și sprjin în timpul antrenamentelor

Unii oameni știu cum să execute exercițiile în mod corect, dar le place să aibă un antrenor în jurul lor pentru sprijin și supraveghere. Dacă folosești greutăți foarte mari sau ai nevoie de un partener pentru exerciții, antrenorul  este o alegere foarte bună pentru tine. El poate fi la fața locului în timpul antrenamentelor și să te ajute, să vină cu un plan de instruire pentru scopurile tale.
10. Vrei să te antrenezi la domiciliu

Dacă dorești să faci exerciții la domiciliu, dar fie nu ai o mulțime de echipamente sau nu ești sigur cum să folosești ceea ce ai, antrenorul personal la domiciliu este o alegere excelentă. Un trainer îți poate arăta exact cum să folosești echipamentele pe care le ai, pentru a obține cel mai bun antrenament sau poate aduce accesorii pentru a avea o gamă variată de exerciții. Poate face, de asemenea, recomandări pentru echipamente care te vor ajuta să-ți atingi obiectivele.