Câteva sfaturi pentru a ajunge la un abdomen plat.

Conștientizează ”respirația abdominală” – În timpul liber al zilei, gândește-te să inspiri ”umflându-ți” abdomenul. După câteva secunde, înainte de a expira, foarte lent, pe gură, contractă mușchii abdominali în același timp.

Un abdomen de atlet – Pentru a întări un abdomen lipsit de tonus e nevoie de gimnastică, 10 – 15 minute de exerciții, zilnice, sunt suficiente pentru a readuce centura abdominală în starea normală după doar câteva săptămâni.

Încearcă activitățile fizice cu un grad mediu-ridicat de efort – Nu te atrage sala de fitness? Optează pentru: dans, ciclism, clasele de aerobic (zumba, pilates, step, kangoo jumps, aero jumps, etc.), sunt doar câteva dintre metodele prin care îți vei întări foarte rapid musculatura abdominală și astfel vei ajunge la abdomenul plat mult râvnit.

Ai grijă ce și cum mănânci – Ca să profiți de nutrienți, mănâncă încet astfel și senzația de sațietate va apărea mai rapid. Alege alimente cu un conținut sărac în grăsimi și evită dulciurile.

Ajută-ți abdomentul – Cu ajutorul cremelor hidratante, cu conținut de colagen și cele anticelulitice redă un aspect plăcut pielii, elasticitate, fermitate, și în același timp reduci stratul de celulită prin mișcări specific de masaj.

Ai grijă la îmbrăcaminte – Dacă optezi pentru ”tricourile cu burtă” vei pierde motivația, cu cât hainele sunt mai largi cu atât îți vei pierde interesul. Folosește oglinda și vezi dacă îți place.

Scurt program de exerciții pentru un abdomen plat

1.Din poziția stând, cu picioarele depărtate trunchiul se apleacă înainte până când devine paralel cu solul. Este obligatoriu ca picioarele să fie bine întinse, iar spatele să rămână perfect drept. Ulterior, se vor executa răsuciri rapide ale trunchiului spre dreapta și spre stânga. La fiecare răsucire, se expiră profund.

2.Din culcat pe spate, cu palmele sub bazin, picioarele perfect drepte se ridică până la vertical (90 de grade). Se va reveni cu picioarele la orizontală dar fără să se mai atingă solul, expirându-se. Se înspiră apoi și se ridică din nou picioarele la verticală.

3.Sprijinirea laterală a corpului într-un singur antebraț și pe lateralul tălpii de pe aceeași parte a corpului, cealaltă mână în șold. Corpul mentinut în poziție dreaptă se coboară ușor până când șoldul atinge solul. În timpul acestei mișcări se expiră profund. Ulterior, se va reveni la poziția de început.

4.Culcat pe spate, palmele la ceafă, se trag genunchii la piept apoi se extind fără să mai atingi solul.