imageFizioterapeutii sunt instruiti la un nivel avansat al cunostiintelor, cu privire la mentinerea sanatatii celor din jurul lor, recuperarea dizabilitatilor, accidentarilor si reeducarea persoanelor pentru un stil de viata sanatos. Ei completeaza toatea acestea prin administratea de terapie manuala, creearea de programe de exercitii si educare individuala pentru o mai buna stare de sanatate.

Cu acestea in minte, ce tipuri de indivizi crezi ca sunt cei mai buni candidati pentru un astfel de regim? Daca raspunsul tau este, „aceia care au dizabilitati sau cei care au suferit recent o accidentare serioasa”, ai dreptate. Oricum, acestia nu sunt singurii care au nevoie de ajutorul fizoterapeutului.

Serviciile unui fizioterapeut pot fi folositoare pentru diverse persoane, nu doar pentru cei ce au probleme de sanatate. De exemplu, cei ce sufera de autism raspund bine la fizioterapie. De asemenea, cei care au probleme cardiace ori pulmonare, Alzheimer, probleme neuromotorii, ori la nivelul sistemului osos observa rezultate bune dupa sedinte. Multi motociclisti sunt primii candidati la serviciile noastre.

De ce motociclistii ar avea nevoie de fizioterapeuti?

Cand te gandesti la motociclisti, iti vine in minte un individ corpolent ce merge cu viteza si zgomotos pe sosele? In multe cazuri este adevarat. Oricum, nu conteaza cat de „greu” este, el sau ea pot ramane beneficiarii sfaturilor unui fizioterapeut.

Sfaturile fizioterapeutului pentru motociclist

Mersul pe motor cu orele va fi resimtit de corp. Motociclistii se pot mentine sanatosi prin urmarea unor sfaturi simple:

1.Stretching

Stretching.ul pentru un motociclist, este precum vocaliza pentru un cantaret.  Este primordial pentru organism ce urmeaza a sta o zi asezat intr-o singura pozitie, si astfel protejeaza muschii de leziuni. „ATI Physical Therapy” recomanda stretching-ul inate si dupa calatoria pe doua roti, si chiar pauze expre pentru intinderi daca ai o calatorie prea lunga. Un articol al celor de la „ATI – Live (pain) free, ride hard” spune ca: ” stretching.ul creste flexibilitatea ceea ce ajuta la prevenirea afectiunilor comune, cum ar fi, durerile lombare, dureri cervicale, ale umerilor, si crampe musculare datorita oboselii.”

2. Monitorizarea dureri

Cei care merg des pe motocicleta trebuie sa stea cu ochii pe orice durere care se iveste. Durerea care nu dispare sau se inrautateste trebuie discutata cu cineva de specialitate cum ar fi un fizioterapeut. Un fizioterapeut poate trata sursa durerii, tinand motociclistul departe de accidentarile grave.

3. Poarta genunchiere

Nu toti motociclistii stiu ca purtarea unei genunchiere ieftine poate tine la distanta o trauma. Lakeshore Sports Physical Therapy mentioneaza intr-un studiu facut pe 2000 de motocicleti, unde o parte din ei au purtat genunchiere iar ceilalti nu, ca: „au gasit putine leziuni la cei care purtau genunchiere comparativ cu ceilalti la ca s-au observat leziuni la nivelul ligamentului incrucisat anterior, meniscului si ligamentului colateral median.”

Esti motociclist? Sau, cunosti pe cineva caruia ii place sa incinga soselele? Daca da, fi sigur ca aplici/a sau raspandesti/e aceste sfaturi!

image