Sună ciudat nu? Cine mai face așa ceva dimineața? De ce să mă apuc de exerciții imediat ce am coborât din pat? De ce nu ar fi mai bine să mai stau încă 10-15 minute în pat? Mai bine să stăm frumos pe un scaun cu o revistă în brațe (de preferat cea mondenă) cu țigara în gura și cafeaua alături așteptând să ne dezmeticim! Sună frumos și ne face și mai interesanți! (așa se zice! 🙂 )

Nu ar fi mai bine să folosești apa rece pentru a te trezi la realitate (maximum 5 minute durează), după care să deschizi geamul și pentru 15-20 de minute să faci câteva exerciții care să te țină vioi și să îti dea o stare de bine toată ziua?

Nu îți trebuie o adevărată sală de fitness acasă pentru a te înviora! O minge de fitness, gantere, benzi elastice, îți sunt suficiente!

Cu mingea poți efectua diverse exerciții pentru abdomen, coapse, lombari, fesieri etc. Benzile elastice sunt extrem de practice, nu ocupă spațiu în casă, nu sunt grele și sunt de diverse intensități în funcție de culoare. Ganterele de preferat cele reglabile sunt utile pentru efectuarea unei game variare de exerciții, și în plus cele trei articole se pot combina!

Un circuit de 10 exerciții a câte 10 repetări nu ocupă mai mult de 10 minute!

Un exemplu de circuit ar fi format din:

1. Genoflexiuni, cu fitball-ul presat de spatele tău și perete / genoflexiuni fără minge cu mâinile la ceafă

2. Fandări înainte

3. Flexia antebrațului pe braț (pentru biceps) din stând cu gantere sau banda elastică prinsă sub tălpi

4. Extensiile antebrațului pe braț, deasupra capului cu gantera sau banda elastică (un capăt în mână iar celălalt sub talpă)

5. Ridicări laterale cu ambele brațe cu gantere/bandă elastică

6. Flotări

7. Abdomene pe fitball (flexia trunchiului pe coapse – abdomene clasice)

8. Hiperextensii ale trunchiului pe fitball

9. Din culcat pe spate se execută ridicarea membrelor inferioare până ajung perpendiculare pe sol

10. Bicicleta din culcat pe spate

Greșesc undeva sau am dreptate?

Știu este mai ușor să găsești o scuză decât să te apuci de treabă!

Spor la treabă!!!