Cum percepem traumatismele nervilor?nervi

Oamenii percep în moduri diferite durerea cauzată de nervi. Pentru unele persoane este simțită ca un junghi în timpul nopții, iar altele simptomele pot include ințepături, furnicături sau arsuri pe tot parcursul zilei. Necontrolată durerea poate  deveni foarte greu de suportat dar tratată se va ameliora.

Perceperea durerii

Durerea ar trebui să fie un avertisment. Ex: Când mâna este prea aproape de o sursă de căldură, nervii trimit semnale către creier – și mâna va fi retrasă înainte de a te arde. Dacă suferi de un tratumatism al nervilor aceste semnale nu vor fi trimise. Datorită acestora se pot transmite semnale false către creier, și vei simți o durere fără a avea o cauză sau nu vei simți nimic chiar dacă excitantul există.

Ce declanșează o astfel de durere?

Unele persoane meținând o poziție sau o activitate – stând sau mers – devin durereoase. Vătămarea nervului poate face organismul foarte sensibil. Anumite persoane pot avea o sensibilitate crescută chiar la simpla atingere cu așternuturile.

sensibilitate tactilaSensibilitate scăzută

Afectarea nervului poate cauza pierderea sensibilității sau amorțeala buricelor degetelor, astfel activitățile cotidiente fiind mai greu de efectuat. Oamenii cu astfel de afecțiuni spun că simțul tactil dispare, ca și cum tot timpul ar purta mânuși.

Somnul și durerea

Durerea este adesea accentuată noaptea. Atingerea așternuturilor poate fi greu de suportat. Dacă somnul este tulburat de o astfel de afecțiune, trebuie să menționezi medicului. Tratamentul și modificarea stilului de viață te pot ajuta.

Pierderea echilibrului

Adăugarea distrugerii simțului tactil la avarierea nervului poate duce la afectarea musculaturii sau  afectarea simțului sau echilibrului. echilibruOricare dintre acestea poate duce la accidentare. Dispozitive ajutătoare – orteze, bastoane, atele – te pot ajuta. Gimnastica sau terapia ocupațională îți pot fi de folos.

Accidentări neobservate

Leziunile nervilor nu produc doar durere. Acestea pot provoca, de asemenea, senzații de amorțeală, care pot împiedica perceperea senzației de durere atunci când este necesar. Persoanele care au leziuni ale nervilor, uneori, se rănesc fără să-și dea seama. În astfel de cazuri doctorul recomandă verificarea perioadică, mai ales a picioarelor.

Progresul leziunilor nervoase

Lăsate netratate, aceste leziuni, se pot agrava. Începe cel mai adesea la ramificațiile cele mai îndepărtate de creier și măduva spinării – cum ar fi cele de la membrele superioare și inferioare, dar în timp se extind. Cu toate acestea, descoperită la timp și cu un tratament care să trateze cauza se poate opri deteriorarea.

Evaluarea dureii

În multe cazuri, durerile provocate de leziunile nervilor pot fi controlate. Se începe printr-o evaluare în cabinetul medical, unde trebuie să fii pregătit pentru un set de întrebări; De când aveți durerea? Cum se simte? Ce afectează? Răspunsurile ajută doctorul să își dea seama ce provoacă durerea și tratamentul care trebuie prescris.

Condițiile care favorizează lezarea nervilor

Multe condiții  – diabetul, zona zoster, cancer – pot cauza leziunea nervoase. La unele persoane se dezvoltă o astfel de durere fără o cauză cunoscută. Este important să încerci să găsești cauza principală a leziunilor, cum ar fi diabetul zaharat necontrolat și automat începerea tratamentului. Acest fapt duce la ameliorarea și chiar dispariția durerii.

medicamenteTratamentul

Analgezicele pot fi primult tratament administrat de către doctor. Aceste poate include anti-inflamatoare nesteroidiene – ibuprofen – sau alte analgezice pe bază de prescripție medicală. Alte obțiuni pentru uz extern ar fi cremele anti-inflamatoare, gelurile sau spray-ul.

Medicamentele folosite în mod normal pentru depresii și epilepsie sunt de asemenea prescrise și pentru astfel de afecțiuni.

Tratamentul natural

Tratamentul complementar sau alternativ te poate ajuta. De exemplu, a fost descoperit că acupunctura poate avea efecte benefice. În unele cazuri s-a descoperit că durerea a fost cauzată sau agravată de lipsa vitaminei B12.

Ai control asupra sănătății

Pe lângă tratamentul medicamentos, alegeți practicarea exercițiilor fizice, mențineți greutatea ideală și o alimentație sănătoasă.