masaj la birou

Imaginează-ți că lucrezi la birou și că cineva te cheamă într-o cameră confortabilă pentru odihnă, unde timp de 15 minute ți se oferă relaxare cu ajutorul unui masaj special de revigorare.

Tot mai multe firme realizează că prosperitatea este datorată angajaților.

Știați că…… eficiența muncii crește cu 20-30% datorită masajului?

… un asemenea masaj a fost introdus și aplicat sistematic de firmele americane?

Acest tip de masaj poate să asigure o odihnă rapidă și eficientă pentru persoanele mereu ocupate, care au o muncă sedentară. Pacientul obosit este așezat pe un scaun cu spătar, cavitatea toracică spijinită pe spătar. Maseurul, cu mișcări circulare de frământare, prin haine, îi masează zonele aflate de o parte și de alta a coloanei vertebrale, apoi umerii, scapulele, mâinile și o parte a bazinului.

Prin masearea gâtului, a cefei și a tâmplelor se pot reduce efectele stresului de la locul de muncă.

Setul de metode este o combinație între masajul clasic și metode ale masajului oriental.

Principala particularitate a acestui masaj este că se execută prin haine.

masajul la birouAvantajele acestui tip de masaj:

– nu este nevoie de folosirea uleiului, nu trebuie ca pacientul să se dezbrace, iar procedeele nu sunt împiedicate de aceste aspecte;

– prin intermediul accelerării circulației sangvine la nivelul creierului și al relaxării mușchilor, acest masaj mărește puterea de muncă la serviciu și capacitatea de concentrare.

După cum se știe, masajul este una dintre cele mai simple și mai firești metode cu ajutorul cărora putem să ne păstrăm sănătatea și puterea de muncă. Valoarea terapeutică a masajului nu mai este contestată de nimeni în zilele noastre. De aceea el este folosit atât pentru persoanele care suferă de anumite afecțiuni, cât și pentru oamenii sănătoși, dar care au nevoie de relaxare.