Toate alimentele sunt (aproape) intotdeauna cele mai buneturta dulce

            In supermarket am observat ca aproape fiecare aliment are un ambalaj facut sa se vanda cat mai repede. Fie ca au adaugat proteine sau vitamine, poate fi dificil sa ne dam seama pe ce merita sa cheltuim banii. Dar am un indiciu pentru tine: toate alimentele sunt aproape intotdeauna cele mai bune. Prin toate alimentele vreau sa spun alimentele care nu au fost procesate intr-o masura semnificativa. Care nu contin nenumarati aditivi  pentru a le da un gust, culoare si textura mai atragatoare. Vorbesc despre fructe proaspete, legume, fructele cu coaja, surse de proteine slabe, sau cerealele integrale.

Daca ramaneti pe aceste tipuri de alimente de cate ori aveti un dubiu, nu puteti da gres. Exista o multime de oameni acolo care vor pune orice pe ambalaje ca sa te faca sa cumperi. Dar la sfarsitul zilei, corpului tau ii va fi cel mai bine cu alimentele integrale. Aceste alimente sunt aproape cele mai bune, dar daca mentineti un stil de viata variat nu veti avea probleme.

     healthy food       Nu te bloca pe vitamine

            Mentionez multe vitamine in articole pentru un motiv bun. Vitaminele si mineralele gasite in alimente sunt esentiale pentru buna functionare a organismului nostru. Fara ele ne putem imbolnavi sau chiar muri. Inca incercam sa realizam cum vitaminele ne afecteaza satanatea atunci cand organismul care are deja suficiente iar noi il alimentam. Multe din ceea ce stim despre beneficiile vitaminelor am invatat prin alimentele care le contin, cum ar fi fructele si legumele. Suplimentele sunt un fenomen mai recent si, desi stim ca ajuta in cazurile de insuficienta, suntem inca in elaborarea beneficiilor lor in cazul oamenilor sanatosi.

Deci poate fi confuz cand vedem aproape in fiecare saptamana cate un studiu despre anumite minerale sau vitamine asociate cu mai putine sau mai multe boli. Dar daca adunam toate cercetarile pe care le avem pana in prezent, ajungem de unde am plecat, si anume ca, este important sa avem toate vitaminele si mineralele esentiale. Daca ai o alimentatie variata si bogata de fructe, legume, cereale integrale si proteine slabe, ar trebui sa ai tot ce e nevoie. Daca esti ingrijorat ca nu ai suficiente, consulta un doctor inainte de a lua o gramada de suplimente.

  Ca o nota finala, nu trebuie sa inlocuiesti o mancare buna cu vitaminele. Am clienti care cred ca e bine sa manaci junk food deoarece contin multivitamine de zi cu zi, dar acestea sunt doar bogate in calorii si slabe in continutul nutritiv.